Тайните на крокмача
публикувано на 28.02.25 в 10:05

Разговор на Зорница Гъркова с Пламен Петков в ''Изгрев''
Пламен Петков от Луковит произвежда крокмач, след като дълги години работи в Германия. В микропроизводството е ангажирано цялото семейство и на работата не се гледа като на бизнес или просто като на работа – тя е истинско удоволствие, което осмисля горещите летни месеци, когато се приготвя този млечен деликатес.
А той се прави от гъсто лятно овче мляко от местни породи овце, каквито все още се отглеждат в района на Луковит. Пламен предлага крокмача си на място и на фермерски пазари, и се радва на голямо търсене от хората, които харесват истинския вкус на традиционните местни храни.
Чуйте повече в звуковия файл:
Още от Изгрев