По дирите на сиренето

Разговор на Зорница Гъркова с Десислава Димитрова и Мина Варджиева в ''Изгрев''

Български животновъди и майстори на сиренето, които преработват млякото си в собствени мандри, регистрирани по Наредба 26, се срещат за обмен със специалиста и технолог на сирене и млечни продукти Джанпаоло Гаярин в алпийската италианска община Трентино, където традициите в производството и многообразието от вкусове са запазени.

За срещата, за българското сирене и за мястото на малкия производител в българското общество днес, разказват Десислава Димитрова от ИБЕИ-БАН и координатор за България на международното движение Slow Food, и Мина Варджиева, животновъд, технолог на млечни продукти, майстор-сиренар и преподавател.

Чуйте цялото предаване в звуковия файл:


Снимки: Slow Food България
Още от Изгрев