„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Следва да си спомним за детския роман " Малкият принц", а малко известен факт е, че гласът на Димо от ПИФ оживява в музикална аудиоприказка за любимия герой на малки и големи. Ще чуем и запис на песничка от театрална драматизация по романа, от..
"Вкусен следобед" и шеф готвач Пеце Нешковски започват нова видеорубрика за най-цветното и свободно предаване в ефира на радио Кърджали. Защото всички на Балканите стоим на една маса и си хапваме скара и салата, а в нашия радиоресторант всеки е приет и..
Във втората част на предаването интелектуалката Роса Соколова разсъждава защо обожава да се буди от гласа на камбаната и минарето, и защо отдавна чувства Кърджали като роден град. Следва разговор с книжната сладкарка Деси Иванова, която..
Във втората част на предаването ще поговорим с 21-годишния фотограф и студент по теология Греъм Фейвъл за красотата на простотата на живота в Родопите. А художничката Пенка Атанасова ще даде своята оценка за авторската му изложба,..
Все по-често родопчани избират гръцката кухня, за да разнообразят кулинарните си умения . Привечер, голяма част от тях, излизат под астмите на двора, където е сервирано запотено узо, а салатата е с червен лук и маслини. А през уикенда се..
Американецът Греъм Фейвъл е роден в северозападния град Винсенс в Индиана . В момента учи в Щата Охайо, теологични и библейски изследвания. С нарастването на любовта му към фотография, той наблюдава в себе си как расте и интересът към..
Какво е общото между родопските дупки, гърците и узото, ще ни каже Иво Георгиев . А от публицистичния разказ на поета Николай Милчев, влюбен в българското село, ще разберем защо пие леля Гита. Следват разсъжденията на д-р Ахавни Кеворкян..
Предаването ще е наситено с предложения за книги и хубава музика. В първата част разговарям с поета и писател сърцевед Николай Милчев, а във втората – със Светозар Казанджиев, за мащабния роман – "Съдба". Ще чуем и публицистичен разказ, разясняващ..
Във втората част на предаването, Ви разказвам за интересната колекция от крави-играчки на Милкана Йорданова, която има собствена мандра. И отново към село Смилян, където това лято ще се проведе инициативата Ваканция на село, за деца от 8 до..
Във втората част ще ви отведа до Дивата ферма в село Горно поле, където туристическият сезон е в разгара си, а домакините Ники и Бети подготвят уестърн уикенд. Следва разговор на Магдален а Гигова с Мира Баджева за необичайната храна в Япония,..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478