„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
"Като в приказка“ ни представя художничката на акварели Петя Георгиева в първата си самостоятелна изложба. Или защо десетилетия наред образът на Малкия Принц ни буди за човечност и какви други сюжети надничат в красивите ефирни багри на..
Поне 3 тона са събраните капачки от кърджалийци , фирми и организации в първата кампания тук на „Капачки за бъдеще“ . Това обяви основателят на инициативата Лазар Радков и изрази увереност, че до няколко седмици Кърджали ще има..
Писателят и председател на Дружеството на писателите в Пловдив д-р Ахавни Кеворкян наскоро представи книгата си 44/220, писана по военно време. Поезията е плач заради 44-те дни от войната в Нагорни Карабах през 2020 година. Тогава надежда е..
Като среща между приятели премина представянето на книгите на професорът полярник Христо Пимпирев и филолога писател проф. Боян Биолчев – "Астрономическият стопаджия" и "Антарктида-Окото на Космоса". Те бяха тук за 110-годишнина на НЧ..
Предаването "Вкусен следобед" получи висок слушателски вот в изследване на компания ЕСТАТ, в класация заедно с другите предавания на радио Кърджали. По този повод Нахит Догу разговаря с водещата и автор Радка Петкова. - Радке, има ли формула..
К ърджалийци вложиха много сърце и душа в кампанията на ''Капачки за бъдеще'' пред театъра в областния град. Десетки граждани, ученици, фирми, организации, партии и предприятия се обединиха за каузата да бъде закупен кувьоз за МБАЛ ''Д-р Атанас..
Следва една нова версия на супа със свински крачета, ала Росица Генчева – с мляко, куркума и лют червен пипер. Междувременно ще научим за музея на ракията в София. Във втората част ни предстои разговор за едно любопитно събитие ,..
Основателят на "Капачки за бъдеще" Лазар Радков изрази пред БНР изключително простичко радостта си от благотворителността: " Ние сме успели да дадем макар и мъничко, но сме дали по-сигурна среда на няколко хиляди деца и сме им дали шанс да се развият..
Дълго време кърджалийци ще помнят срещата си с Виктория Бешлийска , която нашумя през последните години с два свои романа - "Глина" и "Сърце" , и чийто изказ много от читателите сравняват с Йовковите разкази . Тук тя разказа за пътя към..
След това, във втората част, на съвсем трезва глава, Петър Чухов ни занимава с бирените си страсти, тъй като и неотдавна бе Световния ден на бирата. Следва и една рецепта с тази царица на алкохолните напитки, така популярна за мъжете -..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478