„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Наскоро, в София бе представена Книгата за деца „ Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти“ на кърджалийската детска писателка и поет Божидара Ангелова. Изданието ще се разпространява , за да набира финансови средства з а деца,..
Във втората част на предаването ви срещам с новата книга на Божидара Ангелова, която се издава благотворително, в помощ на деца - „Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти”. Следва рецепта за пълен шаран на празнуващата рожден..
Следват още две рецепти, подходящи за сезона - тиква с плодове и орехи и бутчета с пушено сирене. Във втората част на предаването, продължаваме с разточителната кулинарна разходка с любими рецепти на Ути Бъчваров - с кисело зеле! Следва един..
Малък сечко чука на вратата , а заедно с това идва времето и на киселото зеле. Както знаем, то се слага в бидоните когато е студено, за да не се разваля. Един поглед на пазара на производителите показва, че зелето тип кьосе, най-хубавото за тази..
Наскоро, шведската писателка Астрид Линдгрен навърши цели 116 години , като от нея се очаква да живее поне още толкова – за радост на големи и на възрастни . Всички деца преди израстваха с образите на малкото пакостливо момиче с рижа коса и..
Котките са божествените създания. И не само заради мистичната им страна, която прозира от стенописите в далечен Египет, нито заради набедения фатализъм …Не и заради големия чеширски котарак, съветващ Алиса в Страната на чудесата, който в..
-Следва една сезонна рецепта – джоланче с кисело зеленце. - Как да си затворим кисело зеле в бидони и за тънкостите на зелето с пилешки бутчета, ще говорим на пряко с кулинаря Росица Генчева, след новините в 17 ! - След това се връщаме..
Хладилникът в кухнята е уред, който се използва всекидневно. Но дали на Антарктида има нужда от него? И още – имат ли вкус руладините от пингвин. Вкусно ли е киселото зеле на българската база и колко струва ледниковата вода , която употребява..
Избирам да видя будността и в дарена усмивка и в едно прегърнато бездомно животно. Будността зависи от нас, казва за 1 ноември, Ден на народните будители общественикът Роса Соколова . Според нея Кърджали като цяло е буден град, и то не..
от текста на Иво Георгиев ще разберем кое е това мъничко нещо и какво го свързва с Диоген и тиквите. Шеговито намигване към философията и празника на будителите. Следва разказ на журналиста, придружаваща нашите полярни изследователи на..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478