„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Очакват ви още поетични и музикални изненади, и разбира се, много светлина и радост - само останете с нас на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/ Желая Ви приятно слушане!
Художничката Петя Георгиева, която ни потапя в един приказен акварелен свят на русалки, герои от обичани детски книги и риби участва в нов съвместен проект, който представя две изкуства - музика и изобразително изкуство. Тя рисува красиви..
След това на една малко по-жизнерадостна тема. Художничката на приказни герои, риби и сюжети Петя Георгиева участва в клип на свежарската група X-R@Y, които определят стила си като акустичен поп рок с елементи на фолклор. Следва една коледна..
З имата е времето, през което трябва да се снабдим с достатъчно витамини , да помислим и за стомашното ни здраве, защото следват много напоителни и обилни тържества, които могат да помрачат празниците. За да не се окаже, че стомахът ни..
През есенно-зимния сезон все още има пресни зеленчуци , които ще ни позволяват да се храним хем красиво - с цвят в чинията, така и витаминозно. Идва ред на тиквата, пащърнака, морковите, зелето, карфиола, броколите, които не всеки..
Както ни е тръгнало на кулинария, да отскочим до Смолян. Родопският пататник е прочут не само по света, но и тачен у нас . Наскоро пататникът стана победител на зрителите на първите кулинарни награди Гозбата на България. Как се..
С отброяването на последните дни до Коледа, ни се иска безметежно да се отдадем на мечти и красиви желания. Иска ни се всичко около нас да е снежно-бяло, но и цветно и уютно, с аромат на домашни коледни сладки и на печено прасенце. Такова..
Във втората част на предаването с Божидара Ангелова разсъждава за симпатичната бяла гъба комбуча, която прави от чая ободряваща напитка подобна на сайдер или по-скоро шампанско. Детският писател вече има опит в създаването на пробиотичния сок. Той..
Популярната писателка на “Живот в скалите” и Пасиансът на архангелите Мария Лалева очарова кърджалийци с философските си, но и човешки интерпретации на вечните теми - за смирението, за това че животът не е съревнование, за греха и сянката в..
Щуро настроение и фен дискотека създаде с краткия си, но енергичен концерт певицата ДАРА, която пя за Световния ден за борба срещу СПИН. ДАРА се раздаде за малките си почитатели, въпреки че беше болна и затова танцуваше с дълъг шлифер. А..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478