Вторият живот на плодовете и зеленчуците
Денка и Петър Георгиеви от село Исперихово в община Брацигово са земеделски производители, които преди много години разбират, че преработването на собствената продукция прави един производител много по-устойчив, а продукцията му – търсена по-дълго време и с много повече шансове да бъде консумирана от потребителите.
България има традиции в консервирането и преработката на земеделската продукция, въпреки че пазарът днес е много по-динамичен, капризен и модерен.
Денка и Петър създават производството си с дълги години упорство и работа, за да бъдат днес независими от пазарните условности, а пък клиентите на свой ред не просто да познават, а да търсят сладката, лютеницата и сиропите им целогодишно.
Чуйте цялото предаване в звуковия файл.
Снимка – Зорница Гъркова