Любители на шкембе чорбата бойкотират ресторанти

Мартин Груев за бойкота на ресторантите, предлагащи шкембе


И сега към една друга гледна точка, тази на потребителите, на фона на предстоящия протест на ресторантьори и хотелиери. Мъже бойкотират ресторанти с любимата си шкембе чорба заради цени, сходни по думите им с Париж и Лондон. 

Това е така, според създателите на кулинарната платформа за любители на шкембе чорбата Шкемб о гайд. Цените, според кулинарните експерти, са завишени изкуствено и така, любимата им чорба, в комбинация на предпочитаната от всички мъже бира, достига космически размери за 350 мл. Например, най-скъпото шкембе, което са опитали в София, било 11 лева. А цената на супа и сандвич достига 25 лева.

Какво провокира любителите на тази топла чорба да протестират и загърбят кулинарните си навици. Разговарям със създателя на гайда Мартин Груев.