"Вкусен следобед" на прага на 2025

''Вкусен следобед'' от 29 декември, 2024 г., Първа част


Здравейте, в този благодатен и красив, малко зимен ден от мен, Радка Петкова. Пригответе се за среща с любимото предаване "Вкусен следобед" -  два часа хубава музика и приятни преживявания с любимия епизод преди Нова година, на 29 декември, неделя. В първата част на предаването, ще научим как празнуват Нова година и интересни кулинарни факти от страната на Моцарт, на операта, на гулаша и тортата Гараш - Виена. Както и защо австрийците празнуват на 11.11, в 11 часа и 11 секунди Времето на глупаците? 

Следва една рецепта за прочутия залцбургски шницел на Петя Аргирова, която живее в Германия. Какво ядат на Коледа и Бъдни вечер, които тепърват предстоят арменците? Разказва д-р Ахавни Кеворкян. Във втората част на предаването, първо ще ви предложа рецепта за руло с телешко и бамя, по-сочно от гювеч и за френска селска торта. Две предложения - едното на Пеньо Иванов-Васко, а другото на нашата колежка Илияна Типова. Следват две коледни приказчици на Весела Фламбурари - за козата, захапала Луната и за магарето, което най-сетне отказало съвсем да работи, но получило голяма награда!
Очакват ни още изненади, само  останете с нас от 16 до 18 часа на 90 мегахерца, и онлайн, в реално време на binar.bg
Желая Ви приятно слушане!

Още от Вкусен следобед