Кулинарен празник "Куркудена чорба в Надежда" в София
публикувано на 26.12.24 в 13:56
Кулинарен празник "Куркудена чорба в Надежда" в София посреща граждани и гости на столицата на днешния Втори ден на Коледа, съобщава БГНЕС.
С това Коледно събитие организаторите популяризират кулинарните традиции на София и България. Столичани може да се почерпят с вкусна куркудена чорба и греяно вино.
Куркудената чорба е популярно традиционно зимно ястие, което включва запържени и задушени свински хапки, най-добре в мас, много зелев сок, лук и подправки.
Организаторите ще правят и гозба от разтопени български сирена от Юндола от Фермерски пазар "Надежда 4", които са по подобие на швейцарското фондю. Кулинарния празник се организира от Кулинарните фестивали на България, домакини са Пазари Север.
Още от Ритъмът на столицата