Архитектура на дините и пъпешите
Пламен Янчев от Долни Дъбник, където дините и пъпешите са традиционни култури, завършва строително инженерство и известно време работи в архитектурно бюро, но стремежът към свобода, смисъл и мотивация бързо го връща в родното му място, за да се върне по този начин и към земеделските традиции от района.
Днес стопанството му е по-скоро голямо, с 400 декара насаждения с дини и пъпеши, и в него освен семейството са ангажирани и работници. В българското земеделие е нужна мотивация и знания, Пламен притежава първото, а второто си набавя завършвайки второ образование в Аграрния университет в Пловдив.
С премерени рискове и внимателни крачки по пътя на порастването, стопанството на Пламен Янчев е устойчиво и успява да реализира продукцията си на българския пазар.
Чуйте повече в звуковия файл: