Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Планинският град Априлци кани за празника на сланината и греяната ракия

В старопланинския град Априлци днес и утре традиционният празник на сланината и греяната ракия събира хиляди почитатели на традициите, предаде кореспондентът на БНР Пламен Христов.  Посетителите ще могат да се насладят на "Бабината гозба" и..

публикувано на 15.02.25 в 09:35

Радостна вест – край Тутракан се излюпи първото пеликанче за сезона

Преди дни в защитената местност "Калимок - Бръшлен" близо до крайдунавския град Тутракан се излюпи първото къдроглаво пеликанче за този сезон, съобщават от Българското дружество за защита на птиците "BirdLife Bulgaria". Родителите му активно се..

публикувано на 15.02.25 в 07:10

В почивните дни – температурите се понижават, възможно е да превали

В събота , 15 февруари, ще бъде предимно облачно, но ще е почти без валежи. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има в Горнотракийската низина. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Минималните..

публикувано на 14.02.25 в 18:10