Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Източните Родопи се сформира нова двойка черни лешояди

Мъжки черен лешояд, освободен в рамките на реинтродукцията на вида, е успял да намери спътница в живота си, която вероятно произхожда от колонията на черните лешояди в Националния парк "Дадя" в Гърция. Новата двойка е забелязана в Източните..

публикувано на 14.02.25 в 16:20

Средната работна заплата в София е 3388 лева

Най-високата средна работна заплата в България е в София-град – 3388 лева, а най-ниската е в Смолян – 1617 лева. Това сочат данните на Националния статистически институт за декември 2024 година. Заради заплатите в столицата в целия Югозападен..

публикувано на 14.02.25 в 15:06

Над 100 хектара са новите лозови насаждения през 2024 година в страната

Лозаро-винарският сектор се подпомага с близо 26 млн. евро годишно. Това обяви министърът на земеделието и храните Георги Тахов при откриването на традиционния празник на лозарите и винарите в с. Брестовица, община Родопи, област Пловдив...

публикувано на 14.02.25 в 14:59