„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
След това Нурай Садулов ще ни отведе до страната на любовта и виното с неговата рубрика "Франция, мон Амур". Очакват ни още изненади, само останете с нас от 16 до 18 часа на 90 мегахерца всяка неделя, и онлайн, в реално време на binar.bg..
Във втората част на предаването ще ви запозная с поредната инициатива на лекари от "Пирогов", община Златоград и Столичната лекарска колегия за прегледи на деца от малките населени места. В сезона на грипа и респираторните заболявания,..
Росица Генчева получи грамота от конкурса "Пазител на традициите" в раздел "Кулинария". Всеки е пазител на традициите, казва организаторът Пеньо Иванов. Изключително трудно над 15-членното жури отличи само някои от 32-те силни номинации..
"Майка ми беше от хората, които оцеляват с обич и доброта. Живееше в прошка. Тя не си отиде преди повече от 20 години, остана, за да ни пази. В размисъл съм за хляба-змия , който се прави за Сирни Заговезни. За очите на змията, за..
Във втората част на предаването Ви отвеждаме на пазара в Бишкек, Киргизстан, където пазарлъкът е нещо свещено. За това ни разказва Магдалена Гигова. Нурай Садулов ще ни отведе в страната на любовта и виното , Франция с рубриката "Франция,..
Триптих "Пейзажен хаос" в пастелни и ярки цветове представи художничката Мая Мечева за изложбата на художниците, посветена на Деня на Кърджали, 21 октомври. Дали обаче Кърджали е цветен, и в какви цветове би го описала самата тя, какъв е стилът на..
Книгата-откровение "Зоници и зунки" , ще представи Роса Соколова в Кърджали, който отдавна е роден за нея. Сред битовата и артистична атмосфера на Керимовата къща ще прозвучи гайда, ще чуем съкровената изповед н а едно момиче, което е расло..
Във втората част на предаването ще чуем подробности за празника на смилянския фасул, който продължава и днес, като ще протече освен с похапване на местната чорба, и с дегустация на прочутото мяхово сирене. Повече - в разговора на Илияна Типова със..
Все още на пазара в Кърджали има сезонни зеленчуци , които ни напомнят, че времето за зимнината още не е приключило. Чакаме с нетърпение зелето, което ще затворим в буркани и бидони, за да има хубава пробиотична туршия и изтрезвяващ бульон..
- Разкази - отражение на силата на безсмъртния човешки дух. Това ли е основната тема....и към къде входове, накъде изходи...? - Ами да, това е ядрото на цялата книга. Колкот о до входовете и изходите, за мен изходът е само един,..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478