Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

След това Нурай Садулов ще ни отведе до страната на любовта и виното с неговата рубрика "Франция, мон Амур".  Очакват ни още изненади, само  останете с нас от 16 до 18 часа на 90 мегахерца всяка неделя, и онлайн, в реално време на binar.bg..

публикувано на 17.11.24 в 18:16
Дизайнерката на шапки от Кърджали Йоана Валериева

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще ви запозная с поредната инициатива на лекари от "Пирогов", община Златоград и Столичната лекарска колегия за прегледи на деца от малките населени места.  В сезона на грипа и респираторните заболявания,..

публикувано на 10.11.24 в 18:27

Росица Генчева - Пазител на традициите в раздел "Кулинария"

Росица Генчева получи грамота от конкурса "Пазител на традициите" в раздел "Кулинария". Всеки е пазител на традициите, казва организаторът Пеньо Иванов. Изключително трудно над 15-членното жури отличи само някои от 32-те силни номинации..

публикувано на 06.11.24 в 14:20

Роса Соколова представи книгата си завет в прегръдката на Керимовата къща

"Майка ми беше от хората, които оцеляват с обич и доброта.   Живееше в прошка.  Тя не си отиде преди повече от 20 години, остана, за да ни пази.  В размисъл съм за хляба-змия , който се прави за Сирни Заговезни. За очите на змията, за..

публикувано на 05.11.24 в 16:08

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването Ви отвеждаме на пазара в Бишкек, Киргизстан, където пазарлъкът е нещо свещено. За това ни разказва Магдалена Гигова. Нурай Садулов ще ни отведе в страната на любовта и виното , Франция с рубриката "Франция,..

публикувано на 03.11.24 в 17:42

Мая Мечева: Родопите са библейска, свещена планина

Триптих "Пейзажен хаос" в пастелни и ярки цветове представи художничката Мая Мечева за изложбата на художниците, посветена на Деня на Кърджали, 21 октомври. Дали обаче Кърджали е цветен, и в какви цветове би го описала самата тя, какъв е стилът на..

публикувано на 20.10.24 в 18:51

"Зоници и зунки" - лирика в наниз от думи

Книгата-откровение "Зоници и зунки" , ще представи Роса Соколова в Кърджали, който отдавна е роден за нея. Сред битовата и артистична атмосфера на Керимовата къща ще прозвучи гайда, ще чуем съкровената изповед н а едно момиче, което е расло..

публикувано на 20.10.24 в 18:36

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще чуем подробности за празника на смилянския фасул, който продължава и днес, като ще протече освен с похапване на местната чорба, и с дегустация на прочутото мяхово сирене. Повече - в разговора на Илияна Типова със..

публикувано на 20.10.24 в 18:22

Печена лютеница на фурна - рецептите на Росица Генчева

Все още на пазара в Кърджали има сезонни зеленчуци , които ни напомнят, че времето за зимнината още не е приключило. Чакаме с нетърпение зелето, което ще затворим в буркани и бидони, за да има хубава пробиотична туршия и изтрезвяващ бульон..

публикувано на 16.10.24 в 14:39

Росен Карамфилов: Истинският писател е готов да "реже" сърцето си

- Разкази - отражение на силата на  безсмъртния човешки дух.  Това ли е основната тема....и към къде входове, накъде изходи...? - Ами да, това е ядрото на цялата книга.  Колкот о до входовете и изходите, за мен изходът е само един,..

публикувано на 15.10.24 в 13:42