Мариела Чобанова е единствената варненка достигнала до финалния етап на кулинарното състезание „Hell s Kitchen”. Записва се като на шега за надпреварата, сподели самата тя в интервю за "Радио Варна".
"Имах два варианта. Единият беше да си "клатя краката" и да ме изгонят още в началото или да взема черна куртка и да настигна другите участници в надпреварата. Това беше съвет, който ми даде самия шеф Виктор Ангелов. Много съм горда със себе си, че успях", заяви Мариела.
"Освен нови рецепти, състезанието ме научи и на още много важни неща като начин на мислене в кухнята и издръжливост", сподели още колоритната готвачка.
Мариела е преминала кулинарен курс във Висшето училище по мениджмънт, а преди две години основава и фирма за кетъринг. Скоро предстои да открие и заведение за суши, бъбъл гофрети и сандвичи.
"Кулинарията е моето хоби, което обаче може да се превърне и в мое бъдеще", каза още Мариела Чобанова, която иначе учи за инженер. Тя допълни, че никой от семейството й не се е занимавал с кулинария.
Записвала се е и за други кулинарни формати, но не е участвала поради липса на достатъчно свободно време, тъй като съчетава грижите за семейството и 3-годишното си дете с ученето и бизнеса.
Мариела Чобанова разкри и една любопитна рецепта за шоколадов сос за телешко или свинско месо.
"Разтапяте си шоколад, прибавяте балсамико, сол и черен пипер на вкус", съветва Мариела.
Младата кулинарка определи вкуса на своя живот като сладко-пикантно-горчив или както каза "от всичко по много".
Чуйте разговора на Даниела Стойнова с Мариела Чобанова:
Държавата трябва да има по-строг контрол върху качеството на стоките, които се предлагат в търговските вериги. Това мнение изрази за предаването "Новият ден" по Радио Варна доц. д-р Йордан Иванов, преподавател в Икономическия университет във Варна. По думите му не би могъл да се наложи таван на цените. "Това е едно популистко понятие, което няма как да се..
Интервю с Jarda Haž (JIG-AI) JIG-AI са чешка грайнд кор банда, силно повлияна от културата и живота на Япония. Триото бруталисти има четири албума за близо 20-годишната си кариера. Групата работи по пети, но преди това ще стане част от поредната танцувална веречинка „Grind Over Sofia“ на 28 февруари. Със съдействието на организаторите от..
Особеностите на исландския риболов добре е опознал Петер Скуг - наполовина българин, наполовина исландец. Роден е във Варна, но от 8-годишен живее в столицата на ледената земя и гейзерите - Рейкявик. На 13 години започва да се занимава с музика - диджей e по партита, познат е и на клубната сцена във Варна. От два месеца обаче изучава дълбините на..
Безплатни профилактични прегледи за нарушения на слуха организира за четвърта година МУ-Варна, по повод предстоящия „ Световен ден за защита на здравето на ушите и слуха “ или накратко Ден на слуха 3 март. Ц елта на подобни инициативи е да се насочи вниманието на обществеността към грижата за слуха при всички възрасти – универсален скрининг..
27-ото издание на конкурса за домашно вино се проведе на 16 февруари във Варна. Участниците предоставиха над 160 проби, а от тях най-много на червени вина – 68, белите са били 65, а розе – 29. До финалния кръг достигнаха 47 проби, като за най-добро червено вино беше отличен Орлин Банков. Той получи и специалната награда за българския сорт..
София Иванова е ученичка в Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна. Св ири на флейта и се занимава с класическо пеене. И през тази година София продължава с успешните си изяви, като заслужи две награди "Златна Лира" в Пловдив по време на ежегодния международен конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство "Орфееви..
Ниското качество на храните в България е по-голям проблем от тяхната висока цена. Това мнение изрази в предаването „Позиция“ на Радио Варна доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания към БАН. Според него, бойкотът на хранителните супермаркети е знак за сериозен проблем в системата. Решението на проблема обаче не е в подобни..