Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Празникът на самоковските гозби събра туристи и любители на кулинарните изкушения

Снимка: БТА

Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.

"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 38

В Световния ден на радиото, който преминава под мотото „Радиото и климатичните промени“, разговаряме за това как екологичните предизвикателства на съвремието ни обединиха ученици от България, Италия и Дания. Надникваме и в работилниците по..

публикувано на 13.02.25 в 12:00
Атанас Запрянов

Министърът на отбраната обсъжда в Брюксел дългосрочната подкрепа за Украйна

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще вземе участие в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО днес в Брюксел. На форума ще бъдат обсъдени засилването на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса, справедливото..

публикувано на 13.02.25 в 06:35

Климатологът проф. Георги Рачев: Състоянието на въздуха ни прави равни

Световният ден на радиото – 13 февруари, тази година е посветен на климатичните изменения. Изборът не е случаен – 2025 г. е определена от Парижкото споразумение като ключова, ако човечеството иска да изпълни дългосрочната си цел да ограничи..

публикувано на 13.02.25 в 06:10