Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.
"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.
Служебният премиер Димитър Главчев увери, че не се предвижда увеличение на осигурителната вноска. Главчев присъства на представяне на нов изкуствен интелект от последно поколение, работещ на български език, създаден от Института за..
Годишно поне 20-30 души от строителството губят живота си, посочи пред БНР вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов. Той коментира тежкия инцидент в София, при който загина един работник, а други пострадаха, заради незаконен ремонт в сглобяемо..
По време на заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов е поискал защитни мерки срещу вноса в България на пчелен мед с украински произход. Румъния е подкрепила..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..