През настоящия месец декември общият показател на бизнес климата нараства с един пункт спрямо ноември 2022. В промишлеността и търговията на дребно също се наблюдава повишение, в строителството запазва нивото си, а в сектора на услугите се понижава, съобщи Националният статистически институт. Във всички сектори най-сериозен проблем за развитието им остава несигурната икономическа среда.
Заради по-положителните очаквания на промишлените предприемачи, за следващите шест месеца, показателят "бизнес климат в промишлеността" се покачва с 2,5 пункта. При строителните предприемачи обаче очакванията за следващите три месеца са резервирани.
"Бизнес климатът в търговията на дребно" се увеличава с 0,7 пункта. Положителните нагласи са свързани главно с обема на продажбите през последните три месеца, както и с очакванията за следващите три месеца. За сметка на това в сектора на услугите този показател се понижава с 1,1 пункта.
В „България днес“ отбелязваме Деня на християнското семейство - 21 ноември с разговор-прозрение на Дарина Григорова с отец Сергий Павлов, предстоятел на храма „Успение на Пресвета Богородица“ в столицата за любовта, семейството и изкушенията на делника...
В петък вятърът от юг ще се усили и ще бъде умерен и силен, в Предбалкана и в близост до северните склонове на планините от Южна България – бурен. Облачността ще бъде разкъсана, значителна над западните райони, но следобед от северозапад бързо ще започне..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на София, съобщи БТА. Като възможна нова локация се обсъжда част от сградата на Професионалната гимназия..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..