Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
Лятото е време за отдих и забавления. Българското Черноморие щедро предлага на своите гости и от двете. Те могат не само да се отдадат на почивка в уютните крайморски градчета и курорти, но и да използват многобройните възможности за спорт и..
В обятията на Западна Стара планина сред живописното Искърско дефиле се намира село Гара Бов – изходна точка за няколко туристически маршрута. Пленителните природни гледки и високите величествени варовикови скали правят този район изключително..
В Западна България, на около стотина километра път югозападно от София, разположеният на брега на река Струма град Земен и околностите му не са сред най-популярните дестинации за туризъм у нас, но интересът към този край през последните години..