Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
Скътано в полите на Рила, село Добърско привлича целогодишно туристи от всички краища на страната. Легенда разказва, че едни от първите заселници в района на днешното селище са ослепените Самуилови войници, които заради лютата зима спират своя преход..
31-ото издание на международния кукерски фестивал в Перник "Сурва" утвърди славата му на най-мащабния маскараден фестивал в Европа. Над 12 хиляди бяха участниците тази година, от всички етнографски области на страната. 22 чуждестранни групи от..
Краището е регион в Западна България, към границата със Сърбия, известен със запазените си природни красоти. През последното десетилетие този край се радва на все по-голям интерес сред любителите на пешеходния туризъм. И въпреки това тук все още можеш..