Безплатната платформа, създадена в помощ на туристическия бизнес у нас, стартира през юни. Създадена по инициатива на голяма търговска верига, зад идеята стоят Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представители на туристическия бизнес в цялата страна.
Над 450 частни предприемачи са представили възможностите за настаняване в хотели и къщи за гости, представени са и много ресторанти. Туристите имат възможност да резервират почивка в даден хотел, като може да заплатят още по време на резервацията или на място.
Такси и комисионни за направените резервации няма да се заплащат. Родните хотелиери и ресторантьори не дължат комисиони когато публикуват своите оферти, стига да са поели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и да предлагат меню, основано на българската традиционна кухня в своите заведения.
Нещо повече – рецептите трябва да отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи качествена и чиста храна, произведена в български ферми и градини.
Винената култура в България преживява подем. Все повече места и събития привличат любители на виното и засилват интереса към винения туризъм. През 2024 г. значително е нараснало търсенето на винени дегустации, като резервациите за почивните дни..
Празниците наближават и офертите за Коледа и Нова година се разграбват като "топъл хляб". Резервациите са започнали още от месец септември и сега е почти невъзможно да откриете свободни места в по-популярните ни дестинации , съобщават..
Одеона на Филипопол е отправна точка за нови туристически маршрути в Пловдив. Това заяви министърът на туризма Евтим Милошев, който посети реставрирания обект в центъра на града. Античната забележителност е част от древния форумен комплекс и официално..