Между 100 и 120 лева средно е стойността на продуктите за традиционната трапеза за Възкресение Христово тази година. Това съобщи за БНР икономическият изследовател в Института за социални и синдикални изследвания и обучение към КНСБ Петър Мишев.
Спрямо миналата година някои от традиционните продукти за трапезата за празничния ден са поскъпнали средно с 10%, допълни той.
"Един качествен козунак е не по-малко от 10 лв. за килограм. Има увеличение при зеленчуците, най-вече при някои от тези, които са традиционни за салатите - тип марули, които имат до 20% ръст спрямо миналата година. Като позитивно все пак може да се оцени, че при агнешкото и при яйцата има задържане спрямо миналата година. Около 25 до 30 лева за килограм агнешко месо, а яйцата са си около 50 стотинки за бройка".