Американската писателка Хариет Ван Хорн казва: Готвенето е като любовта. Трябва да започнеш да го правиш със страст, или изобщо да не се захващаш..
И си личи, че има хора, за които готвенето е не само това – страст, но философия, житейски стил към вкуса (физически и метафизически), подход към комуникацията с бохемски маниер.
Личи си от размислите на (по собствените му думи) „кашавара на републиката” Ути Бъчваров в „Нашият ден”. Един разказ за готвенето като съзидание - фокусна точка на уменията и въображението. Един разказ за храната като елемент на социалното общуване. Но не на последно място - един разказ за произхода и наследените традиции между село Медвен и центъра на София.
Близо двадесет години от времето, в което Ути е бил водещ в програма „Христо Ботев”, той отново е в нашето студио. Този път като гост. С натрупания опит, но и спомените за „школата БНР”. С размишленията за това как в глобализиращия се свят, идентичностите могат да се запазват уникални.
За „кулинарния анти-глобализъм”, зрялостта, нужна за понасяне на славата и други разкази, чуйте интервюто с Ути Бъчваров.