Кулинарни приключения с шеф Дидо този петък в Марково

Шеф Добромир Янков - гост в предаването ''Вход свободен''

Децата се учат, като изследват със сетивата си и в този ред на мисли кухнята е идеалното място за това! Освен това включването на децата в приготвянето на храна може да бъде полезно за тях и по ред други причини, като например да развият въображението си когато украсяват десерт, или да изградят някои основни математически умения, докато правят нещо толкова просто, като броенето на яйца или работа с мерителна чаша. 

А тогава, когато участват в кулинарни работилници с определена дестинация, научават не само за типичната за тази държава храна, но придобиват и много други научни познания за съответната страна. Така например този петък /12 юли/ всяко дете, което желае да разбере как се правят сициалински каноли, може да участва в "Кулинарен клас с шеф Дидо". Събитието е с начален час 16:00 и ще се проведе в читалище "Алеко Константинов" с.Марково, с предварително записване на посочения телефон +359988956767. 

Темата на уъркшопа е Италия и невероятните италиански десерти. Докато творят малките шефове ще могат да се насладят и на автентична италианска музика, увериха ни организаторите. С главния виновник  :) за това кулинарно приключение Добромир Янков /шеф Дидо/ успяхме да разговаряме днес в предаването "Вход свободен". Разговорът ни започна с въпроса дали като дете е помагал на своята майка в готвенето :) Чуйте в прикачения звуков файл. 

Още от БНР уеб