Казват – никой не е по-голям от хляба.
Георги Нейков се срещна с инж. Янко Янев - технолог и хлебопроизводител. Той е от Павликени и е с такъв ръст, че нашият колега с усмивка допълва поговорката, че понякога и от хлебопроизводителя няма по-голям…
Всеки хляб трябва да е със собствен облик и лично име, твърди инж. Янев, който пледира за по-широко използване на млечно-кисела закваска в производствения процес. - Когато говорим за вино, трябва да разграничаваме виното и бялото вино. Така е и с хляба - трябва да говорим за хляб и за бели хлебни изделия...
Той разказва как преди време получил предложение да прави хляб от слама - колкото е по-отвратителен на вкус - повече се търсел, ми казал един магазинер. Няма такова нещо - отсича Янко Янев - вкусното си е вкусно, а и полезно. Въпросът е в мярката... В разработването на една хлебна смес има много интелект, трябва да уважаваме професионалистите.
Чуйте техния разговор и мнението на експерта за хубавия хляб…
При археологически разкопки в квартал Калето в Лом, които завършиха в последните дни, на дълбочина около 7,5 метра, са открити стени и ровове на..
"Медиите се подготвят за редица предизвикателства през 2025 г., които вероятно ще включват нови атаки от страна на враждебно настроени политически лица,..
В "Неделния следобед" на 19 януари гостува своеобразна "нежна династия". Елена Стоянова – блестяща солистка на Националния ни оперен театър, виртуозна..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg