Празник на тетевенската рибна саламура събра стотици гости, сред които и чужденци. Майстори-кулинари от Тетевен и селата Рибарица, Черни Вит, Гложене, Голям извор и Дивчовото представиха традиционни местни ястия с риба, а река Вит беше зарибена с пъстърва.
Оказа се, че типичната за този край саламура (рибена чорба) във всяко село има различни елементи. Като цяло се прави от печена на жарава риба - мряна или пъстърва, с домати, чесън и подправки и задължително люта чушка. Може да се яде и студена.
Приготвянето на саламурата бе специално демонстрирано в два големи казана на площада.
Какво се случва с медиите в САЩ, след като Джеф Безос промени политиката на коментарната рубрика на "Вашингтон поуст", журналисти на АП не са допускани..
Какъв е новият световен ред, който предлага на Европа президентът на САЩ Доналд Тръмп и какво е мястото на България в него, коментира в "Мрежата" по..
Новият филм "Залог" на Светослав Овчаров открива Международния кинофестивал СФФ с прожекция на 13 март в зала 1 на НДК. Времето след Руско-турската война,..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg