Етнографският комплекс "Етър" край Габрово е домакин на 4-тата национална научна конференция на тема "Храна". Кулинарно изложение ще представи различни традиционни ястия.
Над 50 научни доклада по темата за обредната и обикновената храна ще бъдат представени по време на двудневната национална конференция. Предмет на няколко от разработките са чужди кухни като еврейската и руската. Други изследвания са посветени на традиционните габровски ястия, на сладкото от цветовете на Казанлъшката роза, а един от докладите разказва за софрата на българина, според чуждите пътешественици.
В сборник ще бъдат събрани трудовете на участниците в конференцията, учени и музейни специалисти от цялата страна. Съпътстваща проява е изложението с традиционни за българина храни. Кулинари от Габровско и Исперих ще приготвят качамак и други ястия, познати от миналото.
Представлението "Апокриф" на театрална работилница "Сфумато" задава въпроси за живота между този и онзи свят, за срама, за битката между доброто и злото...
Когато викаш, за да бъдеш чут, всъщност пречиш на другия да те чуе. А когато искаш да разбереш повече за себе си и отношенията си с човека, с когото си..
В стилистиката на любимия филм "Неочаквана ваканция" зададохме въпроса към д-р Антония Първанова, която за пръв път гостува в седмичното издание "За..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg