На фокус са китайските традиции и култура, към които в страната ни интересът през последните години нараства. Вече над 150 са бургаските ученици, които изучават китайски език. Разговаряме с Лай Цин Тин, която от една година преподава на любопитните..
На фокус са кулинарните фестивали - празник за всички сетива. Те се провеждат целогодишно и са посветени на плодове, зеленчуци или някой местен специалитет. Храната сближава хората, а кулинарният туризъм ни обогатява с още познания за културата на..
Тя е скромна, лъчезарна и с невероятно позитивно излъчване. Има стотици, ако не и хиляди последователи в социалните мрежи. Дари Миленова открито говори за себе си и споделя своята дългогодишна борба с килограмите, за да помогне и на други хора да..
Темата за излишните килограми и борбата с тях е актуална през всички сезони. И дамите, и мъжете стават, обаче, особено чувствителни през лятото. Тогава опъваме хавлиите край морето и сваляме дрехите. Често забравяме, че е важно не само как изглеждаме, а да..
В рамките на два дни - 12 и 13 май, фондация „За храната“ организира за шеста поредна година детски кулинарни работилнички. Те са част от добре познатата вече кампания „Революция в храненето“. Различното сега е, че се обръща специално внимание на..
В тренда на известните бургазлии, които споделят в социалните мрежи своите кулинарни умения, влиза и журналистът Десислава Георгиева. Тя обаче прави и следващата стъпка-създава свой кулинарен канал. В „Тихото готвене с Деси“ има видео рецепти и трикове за..
Днес в предаването говорим за елегантността и дамската официална мода. Причината да направим това е, че наближава месец, наситен с абитуриентски балове. Как се създава един официален силует, какви са модните тенденции, актуалните цветове, колко рано..
Тема на предаването днес ще бъде дебютът на нов бургаски писател. Димитър Георгиев е химик, работи в нефтохимическата промишленост и описва себе си като обикновен човек, семеен, с две деца, който пазарува, хвърля боклука, готви и не е с нищо..
В много малко заведения в страната вече може да си поръчате и да опитате ястия по стари български рецепти. Екип на Българската академия на науките създаде „Интерактивна кулинарна карта на българската езикова територия“, чиято основна цел е да представи..
Пролетта е идеалният момент да започнем извайване на фигурата с отслабване и прочистване след зимата. Но, ако имаше универсална диета, щеше да има нобелова награда за това, казва диетологът професор Донка Байкова. В „Радио Айляк“ ще я чуем със..