Созопол стана домакин на първи по рода си празник на осолената риба. Стотици граждани и гости на града опитаха от различните специалитети, приготвени от професионалисти и аматьори.
Паламуд, чернокоп, скумрия и още много най-различни видове и рецепти демонстрираха местни жители, като Евтим Стоянов – любител-творец:
“Започваме с моряшка наздравичка – чируз от зарган и мускатова ракия. Продължаваме с кацнало пъдпъдъче в шабленски пипер, снесло яйчице, от което се излюпило черноморско хамсийче с хайвер“, представи произведението си той.
Конкурсът имаше и международно участие - нидерландецът Боб Амстердам от Черноморец:
„Малко паламуд с каперси и праз“, каза Амстердам и поясни, че най-обича подобни мезета с домашна ракия.
Журито, с председател проф. Христо Пимпирев, оцени първо предложението на Димитър Хрусов:
„Скумрия – веяна. 4 дни в 2 саламури. Извейва се едно денонощие – и във фризера, за бърза консумация. Със всичко върви. Аз само с ракия я консумирам“, представи Хрусов.
Празникът беше организиран от Ротари клуб и Община Созопол, а за доброто настроение на хората се погрижиха водещите на предаването „И рибар съм, и ловец съм“ по програма Христо Ботев Росен Мирчев и Асен Масларски
Очаквайте подробности!
Естествената обстановка в дома е най-добрият декор за коледната фотосесия. Това са тенденциите през последните години, коментира популярният бургаски фотограф Виолета Пефтичева. По думите й вече не се харесва това всички да се обличат в пижами и да се снимат в заучени пози. Тук важна роля играе и добрият фотограф, който трябва да умее да..
Черният Петък има дълга и интересна история, която започва с хаоса по улиците и се превръща в глобално събитие, очаквано от милиони хора. Днес той е не само възможност за изгодни покупки, но и за осъзнат избор – да инвестираме в това, което наистина има значение. В Ability SPA вярваме, че Черният Петък е не само време за пазаруване, но и за инвестиция..
В навечерието на бургаския празник Никулден, в града - „Вечен като морето”, за втора поредна година учениците от XI А и XII А специалност „Екскурзоводско обслужване“ в СУ „Епископ Константин Преславски” ще влязат в ролята на екскурзоводи заедно с техния преподавател по теория и практика Николина Димитрова. Те ще разкажат на жителите и гостите на града..
Бургас се подготвя за Коледа. Украсата тази година ще бъде още по-красива и мащабна, в момента се поставят светещите елементи по централната улица „Александровска“, доукрасява се елхата на пл. Тройката. Обновяват се и светещите елементи по главните пътни артерии на града. "И тази година целта е тук да е най – красивата празнична украса в..
Има ли съкровища в Сливенския край? В миналото много хайдути са бродили в района и много злато и оръжие има заровено. Най-известна е местността Злостен, котелско. За нея се носят какви ли не легенди - за Вълчан войвода и неговото несметно богатство, за монетарници и за хайдушки съкровища. Всичко това поражда и нуждата да бъде намерено. Много иманяри..
Родителите често се изправят пред дилемата как да изберат най-доброто за своите деца, особено когато става въпрос за облекло. Качествените детски дрехи не само изглеждат добре, но и осигуряват комфорт и издръжливост, важни за активния живот на малчуганите. Но как да разпознаем истински качествените стоки сред морето от опции на пазара? Нека..
Извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Миклош Борош през тази седмица специално посети Бургас, за да се включи в инициативата на Регионалния музей "Езикът на кухнята: дипломация, история, култура". Дипломатът е от една година в България. Той сподели, че любимият му сладкиш е с ванилов крем, като тестото му е доста подобно..
Бургас се подготвя за Коледа. Украсата тази година ще бъде още по-красива и мащабна, в момента се поставят светещите елементи по централната улица..
В навечерието на бургаския празник Никулден, в града - „Вечен като морето”, за втора поредна година учениците от XI А и XII А специалност „Екскурзоводско..
Естествената обстановка в дома е най-добрият декор за коледната фотосесия. Това са тенденциите през последните години, коментира популярният бургаски..