На 10 август светът отбелязва празника на готвачите. Анелия Атанасова доби популярност с участието си в четвъртия сезон на кулинарно риалити шоу. Тя се представи повече от достойно и завърши в топ 10. В момента младата готвачка се е потопила в дълбините на азиатската кухня.
Макар и родена в Червен бряг, Анелия от дълги години живее и работи във Варна.
Анелия Атанасова започва да готви, когато е на 15 години, а първото нещо, което е направила самостоятелно, е хляб по рецепта на нейната баба. Готвачката уважава старите рецепти и традициите в българската кухня и смята, че трябва да се презентират повече пред света. „Ние имаме уникални продукти“, казва тя.
Анелия споделя, че не е лесно за една жена да се доказва в кулинарията, където е прието, че най-добрите готвачи са мъжете. Според нея дамите с нищо не отстъпват на мъжете по качества, но трябва да полагат малко повече усилия, за да се доказват. В кухнята трябва да си упорит и дисциплиниран, смята Анелия.
Тя допълни, че това, с което се храниш, те определя като човек.
Любими са френската и италианската кухня, но най-много обича да готви български ястия. "А и кой не обича мусака?", шегува се тя.
Анелия Атанасова даде и своите съвети към всички, които искат да поемат към пътя на кулинарията: "Бъдете упорити, влагайте най-доброто от себе си и бъдете себе си! Отстоявайте своите позиции и показвайте най-доброто – това, което вие смятате за редно!".
Тя допълни, че перфектната чиния е като живота - в нея има и кисело, и сладко, и солено, и горчиво.
Цялото интервю с нея чуйте в прикачения звуков файл:
Ивалин Славов е свещеник в Катедралния храм "Успение Богородично" във Варна. Той е роден в Исакча, Румъния. Майка му е с руски корени, а б аща му е българин. О тец Ивалин е учил и в България, и в Румъния. Завършва Духовната семинария в София и Богословския факултет на университета в Букурещ. Служи в храма в Асеновград, а през 2006 г. Светият синод..
Козунакът е един от главните герои на великденската трапеза редом до яйцата и агнешкото месо. Приготвянето му обаче не е лесна работа. Не е и чак толкова трудна. Стига човек да има желание и най-вече търпение. За щипката любов е ясно. От нея във всеки свой козунак прибавя шеф Филип Спасов, който отдавна е изгубил бройката на приготвените от..
Поколението на подрастващите днес е поколение на зависимости от материалното. Това е поколение, при което всичко се получава веднага. Поколение, което не може да изчаква и да отлага. Това подчерта в интервю за Радио Варна проф. д-р Христо Кожухаров , ръководител на Втора Психиатрична клиника към Университетската многопрофилна болница за активно..
Не е далеч моментът, в който човек ще е междупланетен вид. Това каза Виктор Данчев, технически директор на Ендуросат - българската компания, работеща в сферата на космическите технологии. От компанията вече са изстреляли десетки сателити и обслужват стотици клиенти. Той е убеден, че футуристичната перспектива за пенсиониране на Марс, която за мнозина..
Градската художествена галерия във Варна представя арт инсталацията „Васил Стоилов – Архитектурни мотиви“. Тя е проект на Нов български университет. РИ ще бъде експонирана в подпокривното пространство на галерията до 28 април. Арт инсталацията „Васил Стоилов – Архитектурни мотиви“ е вдъхновена от ръкописа от 1953 г. „Холандският пейзаж през XVII век и..
В края на 2023 г. Красимир Милчев издаде миниалбума "Пречистен". Изданието може бъде слушано във всички музикални онлайн платформи, а Lay-Zy, както е псевдонимът на артиста, наскоро пусна видео към едно от парчетата - "Наивен съм бил". "Наивен съм бил" е продължение на предходния ми сингъл, "Живот в лъжа" - разказва..
В деня, в който първият български космонавт излетя в космоса през 1979-а, читалището в балчишкото село Гурково даде възможност за среща със странстванията на първия човек от Читалище "Свобода", пипнал с ръка мегалитите в Саксайуаман, скитал из Андите, тъкал текстил по оригинална кечуанска технология, видял агротехническа лаборатория на инките и плавал..