Ваня Джорджевич е кулинар, но не професионален, а по хоби. Любовта й към готвенето и най-вече към тестените вкусотии, които прави, бързо набира популярност във виртуалното пространство.Групата й „В моята кухня, с мен Ваня Джорджевич" във Фейсбук се радва на голяма популярност сред хора от различни кътчета на страната и отвъд пределите й. Към датата на публикуването на тои материал последователите й са над 70 хиляди. Те обменят опит, идеи и съвети помежду си. Готвенето е това, което ги обединява.Рецепти за вкусни баници, питки, десерти, торти и всякакви вкусотии от тесто са поместени не само в тази група, а и в блога на Ваня – https://privanya.blogspot.com.
Ваня Джорджевич e родена във Велико Търново. Завършва Техникум по текстил и облекло и продължава като шивачка в местна фирма. През 2004 г. заминава за Австрия и започва работа в турска фурна. По-късно работи и в местен ресторант. В Австрия, покрай работата си, се запознава и със съпруга си, който е сърбин от малко селце до Белград.Казва, че на мъжа си готви и български, и сръбски ястия. Двамата имат син.
Какво ще къкри в гърнето у Ваня Джорджевич за Бъдни вечер? Спазват ли традицията за нечетния брой постни ястия? На какво ухае по Коледа във Виена, където живее Ваня със семейството си?
Може да чуете повече в прикачения звуков файл.
Пътуващите с градския транспорт в Стара Загора бяха изненадани с мили писма с благопожелания и валентинки. Жестът е посветен на двойния празник на Св. Валентин и Трифон Зарезан и се осъществява по инициатива на управителя на общинското дружество..
Той е роден в Чикаго, САЩ. Носи българско име, защото родителите му са българи, заминали преди години в Америка. В момента Жеко учи в един от най – престижните колежи за музика в Бостън. Баба му и дядо му живеят в Стара Загора и той гостува при тях...
Художествената галерия в Казанлък продължава със своята поредица от съботни срещи, като този път акцент ще бъде поставен върху бъдещето на храната и науката и иновациите в хранителните технологии. Тази събота, 15 февруари, от 13:00 часа в..
Брадато лешоядче е първото излюпено бебе за този гнездови сезон в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора, съобщават от организацията. Лешоядчето се е излюпило вчера след почти двумесечно мътене и е първото излюпено от..
Всеки стопанин обича своя домашен любимец, но прекалената грижа може да доведе до здравословни проблеми . Най-честата грешка, която допускат хората, е честото къпане . По този начин се нарушава кожната бариера. Животинската кожа, както при хората, е..
В сряда следобед – „малкия петък“, поглеждаме към 14 февруари, когато независимо от скока на цените на храните по магазините, отново имаме ще има повод за празнуване. Дори два – по стар стил на 14 февруари ще отбележим Трифон Зарезан, а по..
Ще ви срещна с Лена Неделчева, майсторката на кукли от студен порцелан от Раднево. В нейната малка работилничка ме посрещат милите баби и дядовци на някогашното село Гипсово. Тук се запознах с хроникьора на селото –дядо Иван, който разгърнал..
Златен конски начелник от гроба на тракийски владетел или знатен войн, златна фибула и украсена с гранати и емайл апликация, заедно с елемента за прикрепване към ризницата му, намерени край тополовградското село Доганово - Капитан Петко войвода, ще..
Зелени Балкани е спасителен център за защитени от закона, травмирани от хората, бедстващи животни и птици. В него се размножават редки птици с трайни увреждания, които не могат да бъдат върнати обратно в природата. Специалистите работят по програми за..
Фотография на десетокласничката от в Казанлък Мирослава Костадинова е сред отличените фотографии на национален конкурс по фотография. Снимката на момичето е сред 13-те най-добри снимки от 1 148 фотографии. Участниците са ученици от I- ви до XII-и..
Студио на Радио Стара Загора
Телефон на слушателя
тел. 042 616440
Email: efir@radio-sz.net
Нюзрум на Радио Стара Загора
тел./факс 042 604227
Email: rsz@radio-sz.net
Рекламен отдел
тел. 042 616431, 042 616432
Email: reklama@radio-sz.net