Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

"Казвам се Ковид и не съм вирус", настоява индиецът Ковид Капур

Снимка: интернет

Какво може да ти донесе името? За индийския основател на стартъп за пътувания Ковид Капур то го превърна в сензация в социалните мрежи.

Профилът на 31-годишния Капур в Twitter гласи: "Казвам се Ковид и не съм вирус."

Тази седмица той написа, че е пътувал извън Индия за първи път от началото на пандемията и се е сблъскал с куп хора, които са се забавлявали с името му".

"Бъдещите пътувания в чужбина ще бъдат забавни!", каза той в туит, който до днес е бил харесан 40 000 пъти и е получил 4 000 ретуита.

Коментарът предизвика лавина от шеги, мемета, съобщения и молби за интервю, в момент на леко облекчение, тъй като в Индия броят на случаите на силно заразния вариант Омикрон рязко нараства.

Самият Капур се шегува със себе си, като заявява, че е "Ковид позитивен от 1990 г.".

"Аз съм Ковид, който мечтае за повече пътувания", остроумничи още той.

Внезапният прилив на внимание към него е бил "напълно неочакван", но той се надява, че ще донесе известна публичност на бизнеса му в "много труден момент" за сектора, каза той пред АФП.

При представянето на името си на бизнес срещи, то му помага да „разбие леда“, но е казал на кафенетата да не съобщават името му, когато му подават напитка.

Ковид е много необичайно име в Индия, но на хинди и санскрит означава учен или образован човек, като "д" се произнася с много меко ударение.

Майката на Капур е избрала името доста преди раждането му.

"Това е запомнящо се име с красиво значение", каза той. "То прави поразително впечатление на всеки, с когото се запознавам. Никога не бих го променил." 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радост Овагимян, психолог: Започнете новата година не с нереалистични планове и обещания, а се фокусирайте върху момента

Нова година, ново Аз!, мислим си ние, правейки списък с нови начинания и обещания. Някои от най-популярните новогодишни обещания са тези, свързани с физическа активност. Фитнес залите и клубовете за групови тренировки са претъпкани през януари, но..

публикувано на 10.01.25 в 15:40

Платформата за грамотност и правопис "Как се пише?" търси думите на 2024 г.

За четвърта поредна година платформата за грамотност и правопис "Как се пише?" търси думите, които да опишат изминалата 2024 г.  Изборът на български думи на годината започва днес и завършва на 20-ти този месец. "В първия етап от..

публикувано на 06.01.25 в 14:03

Стойчо Стойчев: Станахме свидетели на чудо в природозащитата

През изминалата година станахме свидетели на  завръщането на емблематичния египетски лешояд в страната ни . "Това е не просто голям успех, а на границата на чудото . Бяхме притеснени, че можем да го загубим завинаги от природата на България. Неговата..

публикувано на 05.01.25 в 17:55

За книгите и баницата

Един от любимите моменти при посрещане на новата година е тегленето на късмети от новогодишната баница. Всеки се надява да изтегли късмет, който желае, и си обещава да насочи усилията си към неговото сбъдване. Развихряме въображението си в..

публикувано на 03.01.25 в 17:53

Намерен е трети екземпляр на календара на Христо Ботев с лика и баладата за Хаджи Димитър

    В деня на Богоявление, когато се навършват 177 г. от рождението на гениалния ни поет и революционер Христо Ботев, отбелязваме в началото на годината и 150 години от едно малко известно негово издание „Календарь за година 1875”. Тази рядка..

публикувано на 06.01.25 в 07:10

Традиционни рецепти за празничната трапеза от баба Пенка

В тихото селце Малък дол, 82 годишната баба Пенка пази традициите и духа на българската новогодишна трапеза. С нейния опит и любов към традициите в семейството, тя споделя вкусни и лесни за приготвяне рецепти. " За новогодишната вечер..

публикувано на 31.12.24 в 12:05

Шеф Иван Агафинов за храната като философия

Иван Агафинов заминава за Франция почти случайно, но с амбицията да готви в ресторантите на една от най-взискателните нации на света. И успява. Пътят от готвач в Стара Загора до шеф готвач на френски премиери и министри той нарича персоналния..

публикувано на 31.12.24 в 12:03

Историята на Ахмед - между два свята

Ахмед, млад мъж от град Хомс, Сирия, е принуден да напусне родината си в края на 2011 г. заради гражданската война в държавата. Пред избора да воюва срещу своя народ или да загуби живота си, той избира България, където да продължи образованието си...

публикувано на 30.12.24 в 12:45

Пътят на какаото: от Югоизточна Азия до предизвикателството за бутиков бизнес в България

Те са трима, и почти на мускетарски принцип решават да следват пътя на какаото. Разказваме ви историята на Антон Кринчев, Мария Христова и Анна Желязкова, които са от Ямбол, живеят в София, но страстта им към пътуването ги отвежда до сбъдването на..

публикувано на 30.12.24 в 11:54

Три дни и три нощи се приготвят ястията за Нова Година в Япония

Три дни и три нощи се приготвят ястията за празничната новогодишна вечеря в Япония, разказа пред Радио Стара Загора  Сачи Уджие. Заедно със своя съпруг Атсуфуми, на галено Атсу, музикалното семейство живее в Стара Загора и е част от екипа на Държавната..

публикувано на 30.12.24 в 10:00