Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Парламентът определи критериите за производство на оцет

Фотографија: КЗК

Парламентът регламентира критериите за производство на оцет с приетите окончателно промени в закона за виното и спиртните напитки. Според дефиницията етикетът "оцет" ще може да носи продукт, който е получен чрез ферментация от оцетно-кисели бактерии на продуктите от грозде, вино,плодови вина и водоалкохолни смеси. 

Производителите ще посочват процентното съдържание на оцетната киселина не по-малко от 60 грама на литър. Търговците и фирмите, които предлагат на пазара фалшив оцет, приготвен от оцетна киселена чрез химичен синтез, ще се наказват с глоба от 5 хиляди  до 10 хиляди лева, решиха депутатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!