Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Работата - това аз ли съм?

В новата си книга „Започни начисто“ Лили Георгиева дава насоки как да чувстваме професията си като средство за себеизразяване

| обновено на 02.07.21 в 16:23
В Радио София Лили Георгиева (вляво) донесе книгата си направо от печатницата

Ако перифразираме една реклама, много от нас могат да кажат: Не си ти, когато работиш…

Други обаче – щастливци са те – биха се определили същността си именно с професията, която упражняват. И тя им носи повече от средства за живот, повече от удовлетворение.

Консултантът по кариерно развитие Лили Георгиева издаде книга, озаглавена „Започни начисто“, в която отговаря на едни от най-задаваните по темата въпроси:

  • Кой си ти, когато работиш, и доколко си удовлетворен от това?
  • Как преживяваш професионалната си роля?
  • Защо работиш отвъд парите и какво ти носи твоята работа?
  • Как да преминеш от усещане за тежест и липса на смисъл към усещане за лекота и радост в работата?
  • Как да укротиш перфекционизма и да подсилиш увереността си?

„Хората вече не искат да виждат работата си като източник на препитание, а като средство на изявяване на тяхната същност. И така би трябвало да бъде“, подчерта пред Радио София авторката.

Според Лили Георгиева най-важният въпрос не е "Какво искам да работя?", а "Как изявявам същността си в работата?" Време е да търсим радостта от дейността си.

За целта трябва да разберем кои сме ние, кога сме били щастливи, коя е естествената ни роля. Има ограничаващи убеждения, които е добре да преодолеем, за да не ни дърпат назад.
След себе си, трябва да видим света наоколо. А третата стъпка е да станем видими, използвайки уменията и амбициите си.

Книгата „Започни начисто“ ще бъде представена на 4 юни в София (15.30 ч., кино "Кабана") и на 7 юли във Варна.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова с Лили Георгиева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 07.04.25: Освен еврозоната има и други важни теми за държавата!

Започва седмица, в която събитията, новините и тенденциите във "Форум" ще коментират Лидия Даскалова - политолог и юрист, и Калоян Константинов – журналист, асистент към БАН. В днешното издание водещият Лъчезар Христов ги провокира със следните теми: След вота за недоверие Засега единственото безспорно преимущество на..

публикувано на 07.04.25 в 18:39
Костадинка Тодорова и Давид Регал

Как един испанец от Лорка заживя в Разлог

Пънк и рок господстват в новия Фестивал на трите планини: На 5, 6 и 7 септември между Банско и село Баня ще има фестивал. Пънк – рок фестивал, наречен The Three Mountains Festival. На обширно открито пространство, със сцени, шатри и всичко необходимо за голямо музикално събитие. Място за 1000 палатки, отделно и за каравани, паркинг. Ще..

публикувано на 07.04.25 в 17:46

Дойчин Неновски обиколил приютите за 4-ноги преди да оглави "Екоравновесие"

За пръв път, преди да встъпи в длъжност директор на "Екоравновесие" се срещна с представители на неправителствени организации, работещи в защита на правата на животните и доброволци, които помагат в общинските приюти. Дойчин Неновски поема ръководния пост макар и временно, но дава заявка, че ще поддържа активна комуникация с тях. Засега..

публикувано на 07.04.25 в 16:55

Форум за "Д-р Изкуствен интелект" в Световния ден на здравето

Днешният 7 април е Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник. Това е и повод да обърнем поглед към развитието на медицината и иновациите в нея. От 17 часа в  иновационен форум “Джон Атанасов” на София Тех Парк ще се проведе петото издание на поредицата за технологии, бизнес и наука Tech Park Talks ...

публикувано на 07.04.25 в 16:14
Владимир Иванов

За година великденската трапеза е поскъпнала с по-малко от 10%

" Ние сме пазарът с най-много промоционални етикети . Най-добре е да търсим български яйца и агнешко месо. Конкуренцията и по празниците води до възможност да се намерят  продукти на нормални цени, не повишени спекулативно . Пазарът е най-добрият регулатор. Друга тема е веригата от производител до краен купувач", каза още председателят на ДКСБТ. Той..

публикувано на 07.04.25 в 15:16

Италианският куратор Алесандро Винчентели представя в София изложбата “Кой бачка сега!"

Италианският куратор Алесандро Винчентели представя в София изложбата “Кой бачка сега! Разкриване на невидимото: труд, несигурност и изкуство“. Проектът ще бъде открит тази вечер в галерия „Куб-Топлоцентрала“. По думите на екипа експозицията изследва невидимата, но интегрална природа на труда – по-специално работата, която остава недооценена или..

публикувано на 07.04.25 в 15:01