Тази седмица в рубриката ни "От кухнята на заведенията" ви запознахме с мароканската кухня. Ястията се отличават значително от тези в традиционната българска кухня, обясни Николай Коев от Zavedenia.bg. Мароканската кухня се характеризира с бавно, продължително готвене на жив огън и в глинени съдове с похлупак. Приготвянето се извършва по традиционна рецепта и започна рано сутрин.
Традиционната и най-популярна храна е кус-кусът. Характерното е, че той се приготвя "на втория етаж" върху месо или зеленчуци, като се задушава и овкусява от издигащата се пара от дъното. Важно е също да се избягва преваряването му.
Едно от най-интересните ястия пък е агнешко с кайсии и смокини.
Победителят в радиоиграта ни за куверт на стойност 50.00 лева в мароканския ресторант Annette е Мадлена Любенова, а верният отговор е, че кус-кусът трябва да се разтрива с ръце по време на готвенето, за да не се образуват бучки.
Коментатори във "Форум" тази седмица са икономистът и политически анализатор Георги Вулджев и дългогодишният журналист Едуард Папазян. Заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха днес бяха: - Бойко Борисов заяви, че "с облекчение" оттегля кандидатурата си за премиер - Възможно ли е правителство с равноотдалечен..
Вече 12 години фондация "За нашите деца" осъществява кампанията "Тази Коледа чудесата правите Вие". В нея могат да се включат компании, корпоративни екипи и бизнеси чрез продукти с кауза. До 22 декември екип на фондацията ще бъде и на Sofia Christmas Fest, където на специален щанд могат да бъдат закупени коледни изненади с благотворителна цел,..
Десетото юбилейно издание на "Базар на професиите", организирано от Българската мрежа на глобалния договор на ООН ще срещне деца и младежи с компании и професионалисти от различи сфери. То ще се проведе на 29 и 30 ноември в иновационен Форум "Джон Атанасов" на София Тех Парк. "Базар на професиите 2024" ще премине под надслов "Твоето бъдеще по твоя..
Приютът за бездомни хора в Перник става целогодишен. Той е с капацитет за 10 лица и освен подслон през зимата, осигурява на настанените в него и топла храна. Центърът за бездомни хора се намира в кв. "Калкас" и досега функционираше само през зимните месеци. Той е създаден през 2020 г., припомни пред Радио София кметът на Перник Станислав..
В предаването “Радиокафе“ художникът Орлин Атанасов разказа за изложбата „Странни мисли по никое време“, която се открива на 27 ноември в джаз клуб в София. "Никое време“ е времето, в което живеем, а “странните мисли“ го съпътстват, изскачат най-различни, изненадващи и мен самият, затова си мисля, че би била любопитна и за зрителите",..