В САЩ се среща и с жена си, която е българка, а когато им се ражда детето, решават да се върнат отново в София, "защото нямаше време за нищо и никой, хранехме се с бързи храни, нямахме време и за детето", споделя Ву. От кариерист, Ву решава да се върне към любимите си хора и кулинарни хобита, а усещането, когато се връща в София, е "сякаш се прибираш вкъщи".
Според Ву, преди да замине, през 2002 г., София е бил по-нетолерантен град, попадал е на грубо отношение, но споделя, че в последно време това не се случва. Тъй като Ву е изключително запален кулинар, той е впечатлен и как гастрономическата карта на София се е променила в последните години, споделя, че се радва, че вече в София има интересни места за хранене с международна кухня и ефектен дизайн. Обича София, защото е чиста, за разлика от Ню Йорк, а също така и заради Южния парк, където обича да разхожда детето си.
Когато пътува някъде, обича да разглежда кулинарните забележителности на дестинацията. Нарича го пътуване през храната. Предлага интересна идея и за София: това, което се нарича "foodtour" или туристически групи, които вместо по музеи и църкви, ще разглеждат храната в София.
В ефира на "Джинджифил" Ву споделя, че съвсем скоро му предстои да отвори място, където ще се предлагат "международни" варианти на сандвичи, като ще има такива, традиционни за Индия, Виетнам, Аржентина, Карибите и САЩ.
Пожелаваме му успех, а преди да посетим мястото му и да опитаме, ви предлагаме да чуете аудиото, където е интервюто на Юлия Владимирова с Ву Нгуен.
Четвърто издание на фестивала ARTIS : Ваня Пешева – създател на фестивала (слушаме я в звуковия файл и за концерта ѝ във Виена) и младата участничка Йоана Милкова: "Динамиката и в нашите професионални сфери е изключителна. На откриването гостите бяха много интересни (подробности в звуковия файл). Класическата програма преля в импровизации на Георги..
Катя Стоева от Ботаническата градина БАН е куратор на тропическата ѝ част и ни кани да я посетим: "Растенията са в основата на живота на Земята. В момента при нас всичко цъфти. Експозицията ни е посветена сега на мушкатата, показваме много нови сортове. Паркът също е много красив и приятен. Във всеки човек е заложена любовта към цветята, природата...
Д-р инж. Анна Петракиева, заместник-изпълнителен директор в Агенцията по горите и преподавател по горска педагогика в Лесотехническия университет ни представя образователна инициатива „Лесовъд за един ден“, в рамките на която са предвидени състезателни игри за деца и родители, свързани с гората и горската професия: "Горската педагогика е..
Павел Балев безспорно е един от най-успелите български диригенти зад граница. Реномето му в Европа е впечатляващо високо. Това се дължи на задълбочените му познания, прекрасното познаване на репертоара, детайлната подготовка за всеки ангажимент и изключителната му работа с оркестъра. И на интересните и често необичайни програми, които конструира..
Краят на сладкарница “Цар Освободител” е по-тривиален от очакваното: На 8 септември 1945 във в-к Отечествен фронт се говори за сладкарницата като сборно място на другарите Тодор Павлов и подобни за "народно въстание" на сутринта на 9 септември. Пак там са се продавали билети за джазова вечер. В последствие в 1946, друг вестник говори за..
Светлана Мухова и новата ѝ книга "Извори за миналото на Копривщица от османските архиви": "Църквата е построена във времето, когато е създаден регистъра на мъжкото население. Над 10 годишните деца работят, около 60% от мъжете работят извън родното си място, дори 12 годишни деца работят с предприемчивите си родители в европейска Турция, Гърция. Описът..
Цигуларите виртуози Дина Шнайдерман и Емил Камиларов, на които цяла България се възхищава, се запознават на младежки фестивал в Берлин, където са конкуренти за първата награда - той от името на България, а тя от СССР. Дина я спечелва, а Емил се влюбва. И я чака цели 8 години, защото бъдещата му съпруга е малолетна и все още ученичка...