Хипстърите са известни с много неща: особените модни вдъхновения, претенциозните аксесоари и грижливо подбраното показване в социалните мрежи.
Любимите им банди се сменят винаги, когато въпросните станат прекалено популярни и според тях вече безинтересни. Любопитно е обаче как хипстърът се отнася към храната си! Хипстърите като субкултура си имат и хранителни идеали. Home made кухнята и всичко био, това е мечтата на всеки хипстър. Е, макар и да звучим малко иронично, и ние си падаме по тези неща.
Но хипстърите вероятно направиха така, че това да бъде мразено от доста хора. Превърнаха го в клише. Малки ферми и фабрики, ръчно изработени дрехи, бижута, био кафета със соево мляко, разбира се! Какво да бъде иначе!
Ето сега на вашето внимание 20 храни, които трябва да бъдат ограничени на хипстърите, преди да са ги превърнали в нещо омразно на хората.
1. Студено кафе, което не се вари! Това е т.нар. cold brew coffee, кафето се смесва със студена вода и престоява около 12 часа на стайна температура, без да се вари, без гореща вода и т.н.
2. Второто, което споменава авторката е всичко, закупено от камион за храна. В статията си тя илюстрира снимка на маса хипстъри, около 30 поне, които се редят на един камион/павилион, от който си взимат кифли, тестени изделия и напитки!
3. Туршия! Всички българи много обичат туршия, това естествено не ги прави хипстъри, но явно берлинските хипстъри са се развихрили доста в тази си обсебеност, затова не се изненадвайте, когато в Кройцберг барчетата видите огромни стъклени буркани с туршия!
4. Брюкселското зеле също е станало нещо любимо и поставено на пиедестал от всеки истински хипстър.
5. Комбуча - леко ферментирала напитка от чай, която е мътна, става все по-популярна и тук. Използва се и една специална бактерия, с което тази напитка е полезна и хранителна!
6. Малко странно, но беконът е също на предни позиции в любимите хипстърски храни! Явно е любим на малкото останали хипстъри, които не са вегани.
7. Pabst Blue Ribbon - американска бира в кен!
8. Къдраво зеле
9. Всякакви коктейли, напитки, ледени изкушения, но задължително сервирани в буркан! Обикновен стъклен буркан, с розова сламка по възможност! Пиете ли нещо в буркан, сте фешън! Да знаете!
10. Кимчи - типично корейска храна, подправка по-скоро
11. Такос - мексиканските питки пълни с месо, люти сосове, салата, чушчици са също особено обичани сред хипстър общността
12. Всичко made by hand, буркани със всякакви неща, които обаче са домашни или ръчно направени от някоя баба на село, или поне така пише на етикета!
13. Домашно варена бира!
14.Плодчета, набрани от парка, защото хипстъра е разбрал, че се ядат. Все пак, не е лошо човек да си бере разни неща, но не е и задължително да го направиш, за да си сложиш снимка в инстаграм и да те видят как се храниш и береш плодовете на градските паркове!
15.Вегански сладки! Органик куукис!
16.Зелен фреш, от марули например, авокадо и прочие!
17.Карфиол
18.Домашна сода или газирана вода! Това ми идва малко в повече, наистина!
19.Крафт бира!
20.Забавни и цветни донъти, розови, зелени, с ядки и разни блестящи неща по тях, колкото по-диско, толкова по- добре и толкова повече ще се види, че си хипстър!
Юлия Владимирова и Констанца Илиева разказват за хранителните идеали на истинския хипстър.Адв. Иван Демерджиев е с приза "Кантора на годината": "Много по-ценно е да получиш колективна награда, отколкото индивидуална. За съжаление има опити да бъде превзета и адвокатурата. Тя често е последна преграда. Политическата криза изглежда като фарс за сметка на хората. Ситуацията в Парламента отслабва държавата. Промените в Конституцията показаха..
Нина-Никол Хамилтън и Зий Ребело за поредна година организират Националните правосъдни награди и Благотворителния бал на юристите: "Делото на годината е изцяло про боно. За пръв път имаме сделка на годината, която е сред най-големите в Европа, милиард и половина. За пръв път имахме и категория за ЧСИ. Благодаря от сърце на художниците, които..
Поли Кинова е дизайнер, носител на приза Златна игла, с дългогодишно отношение към Благотворителния бал на юристите: "Преди повече от 20 г. започнах да експериментирам с материи. Осъзнах, че модата изразява емоции и това е начинът да комуникирам със света. Работата на дизайнера е креативна, но има неизвестност и несигурност, които са част от..
Кои са наградените в 12-те Национални награди за правосъдие „Темида – цената на истината“? Каква е мисията на благотворителния бал на юристите тази година. Говорим за предизвикателствата пред юридическата гилдия в България. В първия час на Радиокафе разговаряме с адв. Христиан Митев – носител на приза "Адвокат в медиите": "Тази година имаше..
Юбилейна изложба на ректора на Националната художествена академия проф. Георги Янков със заглание „Нео Ренесанс“ може да бъде видяна в столичната галерия „Райко Алексиев“. Инсталации, плакати и нови произведения от художника са включени в експозицията. Повече за нея и за изкуството ще чуем от самия Георги Янков: "В изкуството времето е..
Пренасяме се в света на Захарий Зограф - един от прочутите майстори иконописци от периода на Българското Възраждане. Личност, която полага основите на светското изобразително изкуство у нас. Прави го с безспорния си талант, проникновение, със смайващи изкусност и изразителност на образите. Неговият характер и житейски събития обаче продължават да..
Стара София в спомени от Златния фонд на БНР, записани от актьори. Както и записки на софиянци. Началото е с дошлата в столицата от Пазарджик г-жа Рада Киркович, след нея слушаме спомени на Христо Златарев. Разбира се, не пропускаме и тези на Михаил Тенев, Тодор Влайков, Иван Вазов и Елисавета Багряна. Какво е мислел Дондуков за джамиите и какво е..