Людмил Фотев (крайният вляво) - член на журито, по време на 5-я Международен конкурс за домашно пиво, заедно с Темелко Пампов, председател на Асоциацията на домашните пивовари, и Лоренцо Дабове, един от най-изтъкнатите европейски експерти и автори на книги
Фото: Ани Петрова
По подобие на хората, които започват от копчето и стигат до палтото, при Людмил Фотев нещата тръгват от една бирена капачка. С нарастването на сбирката, и той самият трупа опит, знания, истории, превръщайки се в един от безспорните професионални дегустатори... Посещава бирени музеи, следи световните тенденции. Знае, например, защо бирата на „Октоберфест“ на практика е мартенска, по какво се отличава пивото, произвеждано от монасите – траписти, и още много други любопитни факти за пивото и ролята му в цивилизацията... Даже е написал книга „Езикът на бирата“ и е канен да журира пивоварни конкурси. Каква, всъщност, е истинската му професия? И как малката бирена капачка крие в себе си огромна информация?