Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия извърши първи чартърен полет за депортация на бежанци, съобщи bTV. На полета е имало 7 млади мъже от Афганистан и Сирия. Те нямат криминални прояви. Депортацията е по силата на Дъблинското..
94% от работещите в България не са доволни от размера на възнаграждението си. Това показва анкета на синдиката "Подкрепа“ за заплащането на труда в страната. 91 на сто от запитаните в представителното проучване посочват, че получават чист..
Всички международни летища в България да бъдат оборудвани с анти-дрон системи се договориха министърът на транспорта и съобщенията и вицепремиер Гроздан Караджов и представители на летищата в София, Варна, Бургас, Пловдив, Горна Оряховица,..
На 16 февруари Радио България празнува своята 89-а годишнина. Честит празник, колеги! Честит празник, слушатели и приятели отблизо и далеч!..
В старопланинския град Априлци днес и утре традиционният празник на сланината и греяната ракия събира хиляди почитатели на традициите, предаде..
На 14 февруари в "България днес" сме на празнична вълна. Почитаме и Трифоновден, и деня на Св. Валентин, и деня на археолога. В аванс поглеждаме и към..