С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин.
Специално за събитието, което по традиция събира хиляди гости от страната и чужбина, Институтът по земеделие край града готви изложба с перспективни сортове череши за страната и региона.
Ще има и множество конкурси - за най-красиво и атрактивно аранжиран щанд с череши, за най-едра череша. Следва да отбележим, че миналата година рекордьорът от близкото село Граница беше с диаметър 36 милиметра.
Тази вечер в рамките на събитието се очаква концерт на легендарната българска група "Акага", а в събота на сцената ще качат Елица Тодорова, Миро и Дивна.
Сред атракциите е и алея на занаятите, както и безплатни туристически обиколки на забележителностите в град Кюстендил.
Вижте още любопитни материали за традициите на Кюстендилския край:
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
На 21 нември от 10:00 часа италианският майстор-готвач Даниеле Приори, заедно с 10 млади хора с интелектуални затруднения ще приготви италиански обяд в Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“. Приори и младежите ще сготвят по неаполска..
Във вторник от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Дъжд ще вали на много места в западните райони и Дунавската равнина, а по високите полета на Западна България и Предбалкана бързо ще премине в сняг. Валежите още в сутрешните..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..