Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за българските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия. В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на България - интервю със спортния журналист Румен Пайташев, автор на допълненото издание на на Световната футболна енциклопедия. Какъв е вкусът на България през призмата на кулинарния ни туризъм, разкрива Маргарита Котева от БАН. Водещ е Красимир Мартинов.  

Слушайте предаването всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 часа в ефира на програма "Христо Ботев", а след това – в платформите на БНР –  "Радио България", "Бинар.бг", както и в YouTube канала на Радио България

Очакваме ви с мнения и коментари на: radiobulgaria@bnr.bg и във Фейсбук – "Радио България за българите по света"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41