Близо 1,5 млн. души между 15 и 64 години не са активни на пазара на труда, съобщи социалният министър Иванка Шалапатова. Младите хора, които не учат и не работят, са около 145 хиляди. По думите на министъра, държавата търси адекватна заетост за всички тях и заедно с това работи за облекчаване на процедурата за внос на работници от чужбина за отраслите, в които не могат да се намерят кадри у нас.
“Нашата цел е да има адекватно покриване на потребностите на пазара с качествена работна ръка, която трябва да работи на достатъчно достойно ниво на възнаграждение”, заяви Иванка Шалапатова. По думите ѝ, 136 хил. неактивни младежи и възрастни ще бъдат включени на пазара на труда чрез прилагането на иновативни подходи и мерки по програмата "Развитие на човешките ресурси (2021-2027 г.)“.
Министърът каза още, че има голям финансов ресурс по различни програми за работодателите, с които да адаптират работни места за хората с увреждания.
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
На 21 нември от 10:00 часа италианският майстор-готвач Даниеле Приори, заедно с 10 млади хора с интелектуални затруднения ще приготви италиански обяд в Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“. Приори и младежите ще сготвят по неаполска..
Във вторник от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Дъжд ще вали на много места в западните райони и Дунавската равнина, а по високите полета на Западна България и Предбалкана бързо ще премине в сняг. Валежите още в сутрешните..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..