Силни взривове събудиха жителите на Карнобат малко след полунощ, след като избухна пожар в склад за материали за производство на отбранителни продукти, собственост на Емилиян Гебрев.
Това е втори пожар в склад на оръжейния търговец в рамките на година – тогава горя помещение с боеприпаси. Според Емилиян Гебрев не е ясно дали между двата инцидента има връзка.
Няма пострадали в среднощния пожар, но складът е изгорял напълно.
От бургаската полиция заявиха, че случаят се разследва от ДАНС.
През 2015 г. Емилиян Гебрев беше приет в болница по спешност, а разследващата група “Белингкат” откри сходства между отравянето с новичок на опозиционния лидер Алексей Навални и на българския бизнесмен.
Според оръжейния търговец интересът на руските специални служби към него тогава е бил свързан с продажбите на оръжие за Украйна в контекста на опитите на Русия да придобие оръжейния завод, контролиран от компанията му.
По време на заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов е поискал защитни мерки срещу вноса в България на пчелен мед с украински произход. Румъния е подкрепила..
Сухопътните войски в България честват бойния си празник. В съобщение на пресцентъра на Министерството на отбраната се отбелязва, че на 19 ноември се навършват 139 г. от славната победа при Сливница и 146 г. от създаването на българските сухопътни..
В Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“ в София тази вечер от 18:00 ч. ще бъде представена книгата „Десет велики българолюбци“ на журналистката Милена Димитрова. Разказът за десетте личности от различни националности и епохи съживява..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..