Силни взривове събудиха жителите на Карнобат малко след полунощ, след като избухна пожар в склад за материали за производство на отбранителни продукти, собственост на Емилиян Гебрев.
Това е втори пожар в склад на оръжейния търговец в рамките на година – тогава горя помещение с боеприпаси. Според Емилиян Гебрев не е ясно дали между двата инцидента има връзка.
Няма пострадали в среднощния пожар, но складът е изгорял напълно.
От бургаската полиция заявиха, че случаят се разследва от ДАНС.
През 2015 г. Емилиян Гебрев беше приет в болница по спешност, а разследващата група “Белингкат” откри сходства между отравянето с новичок на опозиционния лидер Алексей Навални и на българския бизнесмен.
Според оръжейния търговец интересът на руските специални служби към него тогава е бил свързан с продажбите на оръжие за Украйна в контекста на опитите на Русия да придобие оръжейния завод, контролиран от компанията му.
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
На 21 нември от 10:00 часа италианският майстор-готвач Даниеле Приори, заедно с 10 млади хора с интелектуални затруднения ще приготви италиански обяд в Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“. Приори и младежите ще сготвят по неаполска..
Във вторник от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Дъжд ще вали на много места в западните райони и Дунавската равнина, а по високите полета на Западна България и Предбалкана бързо ще премине в сняг. Валежите още в сутрешните..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..