С въвеждаща онлайн лекция, на 12 март бе открита „Зелена школа 2022“, която ще продължи до месец май. Инициативата, която е насочена към младите хора между 18 и 35 години е в рамките на проекта „FoodWave“ и се осъществява с подкрепата на Столичната община. Освен виртуални теоретични лекции, са предвидени и практични занимания във ферми за биологично земеделие, градски градини, zero waste ресторанти, работилници и магазини. Целта е участниците да научат повече за производството на храна по природосъобразен начин и световните практики в тази насока, а също и да вникнат в същността на хранителната независимост. По време на лекциите младите хора ще научат каква е разликата между "био" и "еко" продукти, какво е синергично земеделие, както и кои са храните с отрицателен и положителен отпечатък върху природата. Ще бъде засегната и темата за космическите храни.
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия четвъртък на ноември се посреща първото младо вино божоле. Традицията вече близо 20 години се..
Министерският съвет одобри проект на споразумение за дарителство между Световната здравна организация и България за предоставяне на доброволна вноска в подкрепа на дейността на организацията в Ивицата Газа в размер на 100 хил. евро. Финансирането ще..
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..