Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са най-вкусните черешови изкушения?

3
Снимка: Радио Благоевград

Гостите на традиционния кюстендилски Празник на черешата имаха възможност да вкусят "Черешова лютеница", баници, пъдпъдъци или риба с череши, както и много други екзотични ястия с любимия плод на мнозина. Черешовите изкушения днес се включиха в надпреварата "Череши в кухнята“ в категориите за здравословна рецепта с череши, за новаторска кухня с череши, съвършен вкус и привлекателно ястие с череши. Сред водещите кулинарни изкушения бяха и черешово чътни с джинджифил, лук, чесън и ябълков оцет, салата от череши с глазирана пушена скумрия с мед и кафе. За утоляване на жаждата имаше черешови лимонада или сангрия. Ценителите на десертите опитаха френски кремове, както и всякакви сладкиши, в които главната съставка е черешата. Жените от различните читалища в общината бяха приготвили и десетки ястия по здравословни рецепти, без брашно и захар, както и ретро сладкиши, баници и дори зелници с череши.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Слънчево, на места с мъгли във вторник

През нощта  ще преобладава ясно и почти тихо време. В сутрешните часове на 26 ноември на места в низините, котловините и около водните басейни ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в..

публикувано на 25.11.24 в 18:15

“Български пощи” очакват детските писма до Дядо Коледа

Националната пощенска служба на Бългрия организира за 30-а поредна година конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа. Писмата трябва да бъдат изпратени на "Български пощи" до 18 декември с надписан плик “За Дядо Коледа”, адрес на подателя и..

публикувано на 25.11.24 в 18:02
Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски ученици научиха как се приготвя шопска салата

Българският посланик в Япония Мариета Арабаджиева и преводачът Елена Куцарова запознаха учениците от гимназия “Нагареяма” в префектура Чиба с българските кулинарни традиции. “Посещението започна с готварски уъркшоп, в който се..

публикувано на 25.11.24 в 17:14