От днес Българската агенция по безопасност на храните започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед, съобщиха от агенцията. Проверките в предприятията ще приключат в края на месеца, а в търговските обекти и щандовете на открито без предварително опаковане на сладоледа – на 30 септември. Ще се следи за използваните суровини, хигиенните условия, спазването на правилата за съхранение на продукта. Елемент на проверката ще бъде също дали търговците предоставят информация за наличието на вещества в сладоледа, които могат да предизвикат алергични реакции.
Посолството на Франция и Френският институт в България, в партньорство с Френския полярен институт "Пол-Емил Виктор", Българския антарктически институт, Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Българската национална телевизия организират..
След отчитането на всички секционни протоколи избирателна активност напарламентарните избори от 27 октомври е 38,94%, съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК). Числото може да се промени след повторното преброяване. При 100%..
Институтът по аграрна икономика организира на 29 и 30 октомври международна научна конференция на тема „Устойчиво земеделие и селските райони в контекста на климатичните промени“. Акценти във форума в софийския Хотел Експо ще са пазарната..
Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации обединява над 80 български и международни компании, които си поставят една глобална цел –..
21 гласа не достигнаха на партия "Величие" за влизане в новия парламент. Това заяви председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица..
В брой 24 на предаването говорим за (не)познатите съвременни български будители зад граница: С България в сърцето и в далечна Аржентина –..