София проучва опита на Прага, Антверпен и Тирана във връзка с предстоящото изменение на градоустройствения й план.
За целта се изследват плановете за развитие на трите града, които са със сходен на столицата ни профил. В тях е отредено специално място нa кyлтypнo-иcтopичecĸoто нacлeдcтвo, на публичните пространства, пpиpoдния лaндшaфт и дpyги устойчиви практики.
Прага, Антверпен и Тирана са си поставили няколко общи цели. Като обособяване на специални зони строителство на високи сгради или ограничаване на стихийното разрастване на градовете в околния ландшафт. Специално внимание в бъдещите им планове е отредено на екологичното състояние на градската среда, запазването на чистотата на водата, въздуха, както и биоразнообразието.
Общия устройствен план (ОУП) на столицата трябва да е готов до 2023 г. Според урбанисти ако в София продължи да действа сегашният ОУП, има вероятност населението на града да се увеличи с още 1 млн. души, а градът не е готов за това.
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
На 21 нември от 10:00 часа италианският майстор-готвач Даниеле Приори, заедно с 10 млади хора с интелектуални затруднения ще приготви италиански обяд в Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“. Приори и младежите ще сготвят по неаполска..
Във вторник от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Дъжд ще вали на много места в западните райони и Дунавската равнина, а по високите полета на Западна България и Предбалкана бързо ще премине в сняг. Валежите още в сутрешните..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..