Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
В рамките на Мюнхенската конференция по сигурността българският външен министър Георг Георгиев се срещна с колегата си от Република Северна Македония Тимчо Муцунски. Първият ни дипломат подчерта, че позицията на България по отношение на европейската..
Разширяването на свързаността между България и Турция е инвестиция в развитието на целия регион. Това заяви президентът Румен Радев на среща с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността...
В рамките на операцията Thunder, координирана от Интерпол и Световната митническа организация, агенция "Митници" е задържала 100 леопардови гекона и 243 тарантули. Операцията е проведена през периода 11.11.2024 г. – 06.12.2024 г. с участието на..
На 16 февруари Радио България празнува своята 89-а годишнина. Честит празник, колеги! Честит празник, слушатели и приятели отблизо и далеч!..
В старопланинския град Априлци днес и утре традиционният празник на сланината и греяната ракия събира хиляди почитатели на традициите, предаде..
В понеделник минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 °. В София ще е около минус 3°. В Северна България максималните температури ще са..