Преслава Петрова и Димитър Матеев са все още в 20-те си години, но вече отглеждат сливови дръвчета в землището на гр. Левски и преработват сами продукцията си. Те осъществяват детската мечта на Димитър да има собствена градина, към която той се стреми с всяко решение в живота си.
Наместо да учи във Военноморското училище в гр. Варна, Димитър избира агрономството в Лесотехническия университет в София, а Преслава на свой ред отдавна знае, че не би могла да работи за някой друг и иска да има собствен бизнес.
Пандемията от Ковид 19 връща и двамата в родния Левски, тогава още студенти, и полека-лека, стъпка по стъпка, те се превръщат в земеделски производители, които, както повечето земеделски производители, се питат къде и как да пласират продукцията от градината си.
Започват да произвеждат сладка, а сливовите сосове за червени меса се появяват след разбирането, че им е необходим интересен и иновативен продукт, който да намери мястото си на пазара.
Така се и случва, сливовият им сос печели награди, включително на тазгодишното пловдивско изложение "Агра", "Винария" и "Фуудтех", а днес, освен че работят и друго, те посвещават всичките си усилия и време на градината и изграждането на собствен цех за производство.
Чуйте целия разговор в звуковия файл: